Sunset Hill Residence

Sunset Hill Residence

This new construction home began with a landscape that was a blank slate and the Owners’ desire to create a Japanese style garden for their modern home. Several disjointed spaces were linked together to include a miniature Japanese garden, a quiet seating area and an Ipe deck in the larger backyard. A storage shed was included to make room for overflow from the garage.
Mature plants were hand-selected, including one bonsai-ed pine that is over 65 years old. The plantings settle the home into the landscape and create a sequence of spaces in which to enjoy time outside. A driveway gate was designed along to add to security while a package delivery box was incorporated to keep boxes dry and out of sight. Low voltage lighting creates ambiance and brings the landscape inside in the evenings.

Project Design Elements
Before and After
Stone irrigation pit with local flowers and vegetation, landscape architecture
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this